telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Internet

Wij vergelijken voor jou de internetabonnementen. Jij bespaart op je vaste lasten.

Zit je al jaren bij dezelfde provider voor internet? Dan kun je waarschijnlijk flink besparen op je abonnement. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Internet vergelijken

Van A naar Bespaar BV vergelijkt je huidige internetabonnement met de belangrijkste providers.

Wij vergelijken alleen providers die hun diensten aanbieden op jouw adres en met abonnementen die aansluiten bij jouw wensen en persoonlijke situatie. Kies je voor de laagste prijs of vind jij de internetsnelheid belangrijker? Wil je ADSL, kabel of glasvezel? Deze zaken nemen we mee in de vergelijking en komen vervolgens met twee goedkopere alternatieven.

Wat voor internetter ben je?

Hoe kies je een internetabonnement dat het beste aansluit op jouw voorkeuren? Door eerst na te gaan wat je allemaal wilt doen met je internetverbinding. Surf je af en toe en check je vooral je mails via internet? Dan kun je prima uit de voeten met een goedkoper abonnement, zoals ADSL of een kabelverbinding.

Ben je veel online? Speel je games of download je veel muziek, films en series? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met een hoge internetsnelheid, denk bijvoorbeeld aan glasvezelinternet.

Soorten internet

Er zijn dus drie soorten internetverbindingen, die ieder een eigen snelheid hebben. Hoe sneller de verbinding, hoe duurder het abonnement.

1 ADSL: een goedkope internetverbinding

Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van het telefoon- en internetverkeer. De snelheid van ADSL gaat tot 8 Mbit/s en met ADSL2+ of VDSL worden snelheden tot 50 Mbit/s verkregen. De werkelijke snelheid van ADSL is ongeveer de helft van wat er wordt gezegd. De snelheid is minder zodra je verder van een wijkcentrale woont.

2 Kabel: een goede internetverbinding‚Ä®

Kabelaanbieders zijn van origine tv-aanbieders, daarom moet je verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelaanbieders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen komen op dit moment verder dan 100 Mbit/s. Je kunt niet zomaar overstappen van kabelprovider, omdat ze alleen leveren binnen een bepaalde regio.

3 Glasvezel: de snelste internetverbinding

Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden van 50 Mbps, 100 Mbps en zelfs 500 Mbps. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is ook bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar maar is wel in opkomst.

Alles-in-1 toch voordeliger?

Het alles-in-1 pakket is een bundeling van een drietal telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De keuze voor een alles-in-1 pakket heeft als grote voordeel, dat je bij aanschaf vaak een hoge korting voor een bepaalde periode krijgt. Door onderlinge concurrentie op prijs en het (digitale) televisieaanbod, zijn er constant aantrekkelijke aanbiedingen, waardoor je met een alles-in-1 pakket toch het goedkoopste uit bent.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu