telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Zorg

 

Zelf vergelijken én besparen!

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering (basisverzekering) af te sluiten. Jaarlijks kun je een aardig bedrag besparen op je zorgverzekering, als je ieder jaar blijft vergelijken en eventueel overstapt. Van A naar Bespaar BV helpt je bij het maken van de juiste keuze. Druk op onderstaande banner en vul je gegevens en dekkingswensen in. De zorgvergelijker laat een overzicht zien gebaseerd op premie. Je dekkingswensen kunnen vanzelfsprekend  aangepast worden. Je kunt zorgverzekeringen in detail met elkaar vergelijken zodat het kiezen van de juiste zorgverzekering makkelijker wordt. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd.

 

Druk op onderstaande banner en vergelijk uw zorgverzekering voor 2024 :

zorgkiezer 2023

Waar moet ik op letten bij het vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering?

Breng voor jezelf de te verwachten zorgbehoefte voor komend jaar in beeld. Vergelijk vervolgens verzekeringen voor dekkingen welke je denkt nodig te hebben. Vergelijk de zorgverzekering voor jou en je partner apart, zeker wanneer er verschillende dekkingswensen zijn. Kies een zorgverzekeraar met gecontracteerde zorgverleners in jouw woonongeving en bepaal welke eigen risico bij jou past. Voeg kinderen tot 18 jaar toe op de polis met de meest uitgebreide voorwaarden.

 

Wanneer overstappen?

Ieder jaar bepaalt de overheid welke zorg onder het basispakket valt en welke zorg niet meer vergoed wordt door de basisverzekering. Tijdens Prinsjesdag wordt bekend gemaakt wat de veranderingen inhouden voor aankomend jaar. Overstappen kan maar één keer per jaar tussen november en januari. Uitzonderingen zijn: als je 18 jaar wordt, als je gaat scheiden of als je uit het buitenland komt. Daarnaast kun je bij bepaalde zorgverzekeraars één keer je zorgverzekering tussentijds met bepaalde redenen wijzigen. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, je baan kwijtraakt, gaat samenwonen of een kind adopteert.

 

Soorten polissen

Je hebt momenteel de keuze uit drie soorten zorgpolissen in de basisverzekering: een budgetpolis, naturapolis en restitutiepolis. Wat voor soort polis je ook afsluit, je kunt altijd bij alle zorgaanbieders terecht. De kosten worden alleen niet altijd vergoed. Voor spoedeisende hulp kun je altijd bij ieder ziekenhuis en iedere specialist terecht zonder onverwachte kosten.

 

1 Budgetpolis

Over het algemeen is bij deze polis de premie het laagst, maar de keuze uit zorgverleners beperkter. Je verzekeraar wil dat je alleen naar de zorgaanbieders gaat, waar zij een contract mee hebben. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, moet je voor de zorg bij betalen. De kosten die je zelf bij moet betalen kunnen oplopen tot meer dan 50%. Het voordeel is wel dat deze polis goedkoop is.

2 Naturapolis

Als je een naturapolis afsluit, wordt je zorg direct door de zorgverzekeraar betaald. Je kunt alleen terecht bij een gecontracteerde zorgaanbieder voor planbare zorg. Er is een zeer uitgebreid aanbod aan zorgverleners. De naturapolis is in verhouding iets duurder dan de budgetpolis, maar je krijgt daar wel meer zorgaanbieders voor terug.

3 Restitutiepolis

Met deze polis kun je altijd overal terecht voor zorg en de kosten worden in de meeste gevallen vergoed (op basis van marktconforme tarieven). Het kan wel voorkomen dat je de kosten eerst zelf moet betalen en dat deze daarna vergoed worden. Door de vrije zorgkeuze is dit geen goedkope verzekering, want je betaalt de hoogste premie van de drie soorten polissen.

 

Aanvullende verzekering of niet?

Aanvullende verzekeringen dekken de zorg die niet in het basispakket is opgenomen. Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, ligt helemaal aan jouw eigen situatie. Als je weet dat je aankomend jaar kosten zult maken voor de tandarts, dan is het vaak verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo ben je voor de meeste kosten gedekt. Als de vergoeding niet opweegt tegen de hogere premie, kun je besluiten de kosten eenmalig zelf te betalen en geen aanvullende verzekering te nemen.

Twee zorgverzekeraars

Je kunt de aanvullende verzekering ook bij een andere zorgverzekeraar afsluiten dan waar je je basisverzekering afsluit. Dit wordt door zorgverzekeraars echter niet aangemoedigd. Vandaar dat er vaak extra toeslagen worden gerekend op losse verzekeringen, waardoor het voordeel weer wegvalt.

 

Verplicht en het vrijwillig eigen risico

Het verplicht eigen risico wordt elk jaar op Prinsjesdag opnieuw vastgesteld. Momenteel is dat bedrag € 385,-. Wanneer je zorg gebruikt, kan het zijn dat sommige kosten onder je eigen risico vallen. Als dit het geval is, hoor je dat van je zorgverzekeraar. Je eigen risico geldt voor de basisverzekering en verzekerden vanaf 18 jaar of ouder. Naast het verplicht eigen risico kun je kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Hiervan kun je de hoogte zelf bepalen. Hoe hoger je eigen risico is, hoe minder je voor je premie betaalt. 

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu