telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Gas

Wij vergelijken voor jou de gasleveranciers. Jij bespaart op je vaste lasten.

Betrek je al jaren gas van dezelfde energieleverancier? Dan betaal je vaak honderden euro's te veel. Stap je over, dan kun je rekenen op verlaagde tarieven en eenmalige kortingen. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Gasleverancier vergelijken
Van A naar Bespaar BV vergelijkt de gastarieven van je huidige leverancier met die van andere gasleveranciers op basis van je huidige verbruik. Vervolgens komen we met twee goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen en situatie. Daarbij kun je kiezen tussen drie soorten gas: groen gas, grijs gas en biogas.

1 Grijs gas
Grijs gas is een andere naam voor aardgas en wordt het meest gebruikt in de Nederlandse huishoudens. Grijs gas is een fossiele brandstof en de kans is groot dat het over een tijd niet meer bestaat.

2 Groen gras
Leveranciers die groen gas leveren, bieden in werkelijkheid CO2-gecompenseerd gas aan. Bij CO2-gecompenseerd of klimaatgecompenseerd gas investeert de leverancier in klimaatprojecten in het buitenland. Er worden dan bijvoorbeeld bomen aangeplant die het broeikaseffect tegengaan. Zo wordt de CO2-uitstoot van aardgas gecompenseerd en krijgt grijs gas een groen tintje.

3 Biogas
Het echte groene gas is biogas, dat via vergisting wordt gewonnen uit biomassa als mest, gft-afval of slib uit het riool. Biogas wordt vooral gebruikt als autobrandstof of om groene stroom op te wekken in warmtekrachtcentrales. Verder wordt biogas bewerkt en  als groen gas bijgemengd op het Nederlandse gasnet.

Wie kan groen gas of biogas afnemen?
Gas opgewekt uit biomassa is in Nederland beperkt beschikbaar. Er zijn een paar energieleveranciers die biogas aanbieden op de zakelijke markt. Bedrijven die biogas afnemen ontvangen een certificaat om hun duurzaam ondernemerschap aan te tonen. Consumenten zijn aangewezen op CO2-gecompenseerd groen gas.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu