telefoon 085-0499453

 

 

Meteen besparen op je vaste lasten?

Wij nemen contact met je op!

Digitale televisie

Wij vergelijken voor jou de tv-abonnementen. Jij bespaart op je vaste lasten.

Heb je al jaren hetzelfde televisieabonnement? Dan kun je waarschijnlijk flink besparen door over te stappen naar een andere provider. Van A naar Bespaar BV helpt je daarbij.

Digitale tv-abonnementen vergelijken

Digitale tv is verkrijgbaar via de kabel, internet, ether of satelliet. Afhankelijk van wat op jouw adres beschikbaar is, vergelijkt Van A naar Bespaar BV je huidige abonnement met de abonnementen en pakketten van andere aanbieders. Vervolgens komen we met één of meerdere goedkopere alternatieven die passen bij jouw wensen. Door te vergelijken en over te stappen, bespaar je veel geld. Vaak al een paar honderd euro per jaar.

Welke vorm digitale tv?

Welke vorm van digitale tv het beste bij je past, is afhankelijk van een aantal factoren. Welke zenders wil je graag ontvangen? Wil je HD-tv? Wil je op iedere plek in huis tv kunnen kijken? De door jou gewenste vorm van digitale tv moet wel op jouw adres beschikbaar zijn. Dit is makkelijk te achterhalen met een postcodecheck.

Onderscheid digitale tv en analoge tv

 • Bij analoge tv wordt het televisiesignaal direct via de kabel ontvangen. Bij digitale televisie verloopt de ontvangst via een digitale tuner (decoder).
 • Bij digitale tv treedt er geen signaalverlies op en bij analoge tv wel. Hierdoor is de beeld- en geluidskwaliteit van digitale tv vele malen beter en heb je geen last van ruis.
 • Een digitaal signaal neemt veel minder ruimte in dan een analoog signaal. Hierdoor is het mogelijk om meer tv- en radiozenders vanuit de hele wereld te ontvangen.


Digitale tv uitbreiden

Digitale tv biedt diverse uitbreidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan extra tv-diensten zoals:

 • Interactieve tv: Met interactieve tv zijn de volgende tv-diensten mogelijk:
  • Live pauzeren: terwijl je tv-kijkt kun je een tv-programma op pauze zetten.
  • Programma’s opnemen (als je een interactieve tv-recorder hebt).
  • Een gemist programma terugkijken op Uitzending Gemist.
  • Video-on-demand: via je televisie films en tv-series huren en bekijken.
 • HD-tv Met digitale televisie is het eenvoudig om de beeldkwaliteit te verbeteren met HD (High Definition)-tv. Het beeldsignaal van HD-tv zorgt voor een hoge resolutie en dus scherper beeld en intensere kleuren. De meest populaire tv-zenders zenden al uit in HD-kwaliteit. Je televisie en decoder moeten wel HD-tv ondersteunen. Ook moeten in het abonnement HD-zenders zijn opgenomen.
 • Extra zenders Een groot voordeel van digitale tv is de keuze hebt uit een groot aanbod van zenders. Zo zijn er extra zenderpakketten waarmee je het aantal zenders kunt uitbreiden. Dit brengt wel extra kosten met zich mee.


Decoder voor digitale tv

Om gebruik te kunnen maken van digitale televisie heb je een ontvanger of decoder nodig. Dit kan een standaarddecoder zijn, maar ook een decoder die HD-tv en/of interactieve tv ondersteunt. Sluit je een digitale tv-abonnement af, dan wordt de decoder als apart kastje in bruikleen of voor een bepaald bedrag meegeleverd.

Extra afstandsbediening

Met de decoder krijg je ook een extra afstandsbediening in huis. Een nadeel van digitale tv kan zijn dat het zappen langzamer gaat dan bij analoge televisie. Per tv heb je één decoder nodig.

Decoder met harde schijf

Sommige decoders beschikken over een ingebouwde harde schijf. Hiermee kun je programma’s met één druk op de knop opnemen. Deze decoder vervangt dan je PVR (personal video recorder) of DVR (digital video recorder). Veel aanbieders bieden tegenwoordig een decoder met harde schijf aan tegen extra kosten.

Digitaal geschikt voor elke televisie

Digitale tv is geschikt voor elke televisie. Alle tv’s vanaf 1988 zijn uitgerust met een scart-aansluiting. Deze heb je nodig om de digitale ontvanger op aan te sluiten. Bij je decoder ontvang je een gebruiksaanwijzing met uitleg over het aansluiten van digitale tv. Je kunt ook kiezen voor installatie door een monteur. Wil je HD-tv? Dan heb je een HD-ontvanger nodig en een televisie die Full-HD of HD Ready is.

Digitale radio

Net als bij digitale televisie, wordt bij digitale radio een digitaal signaal gebruikt om informatie te versturen. De geluidskwaliteit is via het digitale signaal veel beter dan via het analoge signaal. Dankzij het ‘compacte’ digitale signaal kun je veel meer radiozenders beluisteren.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Menu